Ansökan om medlemskap


Varför ska jag gå med i Svenska PEN?
Författare är mål för hot och förföljelse. Tusentals författare från hela världen är fängslade eller allvarligt förföljda helt enkelt för att de utövar sin grundläggande rätt till yttrandefrihet. Svenska PEN har sedan 1922 arbetat för att uppmärksamma och förbättra utsatta författares situation över hela världen. I detta arbete behövs mycket stöd – moraliskt och politiskt och inte minst ekonomiskt. Genom att bli medlem i Svenska PEN hjälper du oss att arbeta mot censur och förtryck.

 

Vem kan bli medlem?
Våra medlemmar tillhör någon av de kategorier som avses med initialerna i PEN (poets, playwrights, essayists, editors, novelists) eller är verksamma som översättare, förläggare eller kritiker. Medlemskapet kräver att man reservationslöst instämmer i Internationella PEN:s charter. Avgiften i Svenska PEN beslutas av medlemmarna varje år. Under 2015 ligger beloppet på 425 kronor.

 

Hur går jag tillväga för att bli medlem?
Inval av medlemmar beslutas av styrelsen. När du har skickat in din ansökan tar styrelsen upp ärendet vid kommande styrelsemöte. Därefter återkommer vi till dig med ett besked.


Fyll i formuläret nedan eller ladda hem anmälningsformuläret, fyll i och posta till:

Svenska PEN
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Ansök om medlemskap i Svenska PEN