1 Mars 2018

Despotism eller demokrati i Turkiet

Söndag 11 mars kl 17

Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, Stockholm

Välkomna att komma och lyssna till föredrag och samtal samt att delta i fredliga meningsutbyten om samhällsutvecklingen i Turkiet.

Kaffe serveras från kl. 16.30.

Seminariet börjar kl. 17 och väntas pågå senast till kl. 19.30.

Moderator: Arne Jarrick

Program:

Professor Klas-Göran Karlsson från universitet i Lund håller en historisk exposé över hur Turkiet under det senaste århundrade har hanterat folkmordet 1915.

Bitte Hammargren, ledare för MENA-programmet (Middle East and North Africa) på Utrikespolitiska Institutet, talar om Turkiets geopolitiska roll och dess samtidspolitik.

Bitte Hammargren intervjuar chefredaktören för Cumhuriyet, Can Dündar, som lämnat Turkiet efter uppmärksammade processer och är bosatt i Berlin. Intervjun sker på Skype.

Helin Sahin, statsvetare och verksam vid Palmecentrets MENA-program, talar om det turkiska civilsamhället och kvinnans situation i Turkiet i dag.

Ali Gharavi, svensk strategisk konsult till mänskliga rättighetsorganisationer och expert på IT-säkerhet som satt fängslad under flera månader i Turkiet efter ett tillslag mot ett människorättsseminarium i juli, framträder tillsammans med sin hustru Larissa och berättar om denna tid

Arrangör: Turkietgruppen inom Svenska PEN och Kungl. Vitterhetsakademien

Eftersom antalet platser är begränsat krävs föranmälan för att delta. Anmälan sker till  Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .